Magunkról

Olyan vidéken nőttem fel, ahol az embert öntudatlanul is megérintette a szépség és művészetek. Esztergomban születtem, Visegrádon, Szentendrén tanultam. Már ekkor beleszerettem a képzőművészetekbe és a fotózásba. Mestereim Somodi László festőművész és Mészáros Dezső szobrászművész volt. Gimnáziumi érettségi után megismertem Tatár Miksa üvegfestő művészt az Iparművészeti Főiskola nyugalmazott tanárát, aki új utat mutatott az életben. Négy év után számot adhattam tudásomból, az akkori legjobbakból összehívott bizottság előtt. Azóta is ezt az utat járom, és próbálom tudásom maximumát nyújtani ebben a szép mesterségben.

Klasszikus ólomüvegezéssel és üvegfestéssel foglalkozunk. Alapanyagában színezett üvegekkel dolgozunk, és erre festünk oxidfestékkel kontúrokat, tónusokat. A festett üvegeket kemencében égetjük ki. Munkánkat restaurátorok, neves belsőépítészek tervezők és művészek segítik. Sok híres épületnek végeztük el az ólomüveg restaurálását, amit a kor fejlődésével ma már háromrétegű hő és hangszigetelt üveggé is tehetjük. Ezáltal is levédve az ólomüveget az időjárás által okozott egyéb hatások ellen.

Nagyon sok egyedi és széria bejárati és beltéri ajtók, üvegfalak, ablakok és bútorüvegek kerülnek ki a műhelyünkből. Ezek az üvegek különféle technikával, eljárással készülnek.
Különleges termékünk a sík és térkupolák, akár magánszférában, akár közintézményeknél. Olyan üveg felülvilágítókat is készítünk – lásd Gresham palota – ahol az ólomüveg felett közvetlen járószint található.
Sík és térkupoláink 2004-ben elnyerték a Magyar Termék Nagydíjat.

Készítünk  Tiffany lámpákat, falikarokat, dísztárgyakat modern és klasszikus stílusban. Ezeket bronz szerelvényekkel is el tudjuk látni.

Az ólomüvegeket nem csak a hagyományos régi épületeknél, hanem a modern építészetben is alkalmazzák. A modern technikával hatalmas tereket lehet átfedni, lezárni, hiszen az üveg az egyetlen olyan anyag ami fényt hoz az életünkbe. A színes üveg csak fokozza ezt a hatást és örömérzetet.

Kérjük, hogy látogassanak el hozzánk, nézzék meg termékeinket és rendeljenek nálunk.